Projekty domów: 15569, wersje: 32256    
Ponad 20.000 zadowolonych klientów.  
Polityka cookies
24 366 99 44
723-347-422
pn - pt 8:00-16:00 | biuro@ign.com.pl
Czat z doradcą
niedostępny
Zapytaj o projekt na GG

Największa społeczność budujących! 36565 użytkowników, 458718 zdjęć, 529423 komentarzy | mojabudowa.pl
Znajdź projekt
Projekt domu
Powierzchnia użytkowa
 -   m2
Garaż
Dach
Szerokość działki
 m
Max. wysokość budynku
 m
Max. powierzchnia zabudowy
 m2
« wstecz

opinie klientów

Opinie naszych klientów!
   Wszystkich opinii: 749
« Poprzednia | strona: 9 z 38 | Następna »
Zapraszamy do zapoznania się z opiniami naszych klientów,
którzy kupili projekt i zdecydowali się podzielić swoją opinią.
Projekt: GROSZEK »
Tytuł opinii: To właśnie ON !
Autor: Aldona - Górne Grądy, dodano: 2011-01-22 15:25:09
ocena: GROSZEK - projekty domów - opinieGROSZEK - projekty domów - opinieGROSZEK - projekty domów - opinieGROSZEK - projekty domów - opinieGROSZEK - projekty domów - opinie
Opinia: Chyba wszyscy dokładnie wiemy, jak trudno znaleźć dla siebie wymarzony projekt domu. Setki przejrzanych stron katalogów, setki przejrzanych stron internetowych i wreszcie wyłania się ON. Wszystko dokładnie tak jak sobie wymarzyłeś, idealny. Od tej pory śnisz o NIM po nocach i ciągle masz GO przed oczami. Dla nas właśnie taki jest projekt GROSZEK. Jest po prostu idealny. To co nas urzekło to prosta bryła budynku, duży salon i sypialnie rozmieszczone na jednym poziomie, duże pomieszczenie gospodarcze i możliwość zagospodarowania poddasza.
Zmiany jakie chcemy wprowadzić, to likwidacja po jednym oknie w dwóch sypialniach, dzięki temu staną się bardziej ustawne. W kuchni planujemy wygospodarować małą spiżarnię. Chcemy również zrobić dłuższe zadaszenie przed domkiem oparte na dwóch filarach.
Polecamy firmę IGN, ponieważ wywiązała się ze swojego zadania znakomicie. Projekt dotarł do nas w ciągu 3 dni.Otrzymaliśmy również dodatkowo pozwolenie na wprowadzenie zmian i dziennik budowy gratis.
Budowę zaczynam latem. Mamy nadzieję, że Wy również znajdziecie swój wymarzony DOM.

Projekt: OPAŁEK 2G »
Tytuł opinii: Opałek 2g
Autor: Tomasz - Elbląg, dodano: 2011-01-09 18:16:28
ocena: OPAŁEK 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK 2G - projekty domów - opinie
Opinia: Konkretna firma, szybko sprawnie bezproblemowo(po trzech dniach od zakupu projekt w domu). Dokonaliśmy kilka zmian w projekcie a mianowicie:
*zabudowa jednego okna w kuchni ,
*powiększenie salonu poprzez dodanie wykuszu oraz likwidacja zacienia
* zamiast garderoby na dole będzie spiżarnia
* powiększenie łazienki na dole
*przebudowa łazienki na poddaszu oddzielne wejście do łazienki (nie z pokoju)
*podniesienie ścianki kolankowej
* zamiast drugiej łazienki na górze będzie pralnia i suszarnia.
* dodanie jeszcze jednego okna w garażu oraz zwiększenie okien

Projekt: AMARETTO »
Tytuł opinii: Amaretto
Autor: Tomasz - Olsztyn, dodano: 2011-01-06 10:50:05
ocena: AMARETTO - projekty domów - opinieAMARETTO - projekty domów - opinieAMARETTO - projekty domów - opinieAMARETTO - projekty domów - opinieAMARETTO - projekty domów - opinie
IGN Projekt

Opinia: Przeglądając dziesiątki projektów żaden nie spełniał naszych oczekiwań w 100%. W jednym brakowało nam balkonu, w innym brakowało upragnionej przez żonę garderoby. Jednak pod koniec roku pojawiło się Amaretto. Od razu wiedzieliśmy że to jest ten wymarzony dom. Nie wprowadzamy zmian w projekcie. Wyjątkiem jest ogrzewania, które jest bardzo indywidualną sprawą uzależnioną zarówno od funduszy jak i możliwości uzbrojenia działki. Dużym atutem projektu jest jego świeżość. Dla nas największym argumentem przekonywującym do tego projektu był pokój na parterze, który normalnie będzie wykorzystywany jako gabinet do pracy, a w okresie świątecznym jako pokój gościnny dla rodziny. Dziś przy rozmowie ze znajomymi na każde pytanie dotyczące projektu możemy mówić tak! A będziecie mieli spiżarnie?- tak. A balkon?- tak. A będziecie mieli garderobę? – tak. A kotłownie?- pewnie! Jedyne czego nie ma amaretto to garaż ale w moim przypadku to tylko plus bo nie wyobrażam sobie garażu w małym domku w którym zmieścił bym dwa samochody, rowerki i wózek dla dzieci. Po zakończonej budowie tego pięknego domu na pewno pierwszy drink na toast będzie z amaretto.

Projekt: GRACJAN »
Tytuł opinii: Opinia projektu Gracjan
Autor: Radek - Jabłonna, dodano: 2011-01-03 20:04:39
ocena: GRACJAN - projekty domów - opinieGRACJAN - projekty domów - opinieGRACJAN - projekty domów - opinieGRACJAN - projekty domów - opinieGRACJAN - projekty domów - opinie
Opinia: Po analizie setki projektów wybraliśmy Gracjana- lustro z podwójnym garażem, gdyż bardzo spodobał nam się jego wygląd zewnętrzny no i układ pomieszczeń w środku. Na pewno dokonamy kilku zmian, a mianowicie: 1. nad garażem planujemy pokój dla siebie , a w nim mamy zamiar zrobić garderobę i łazienkę oraz balkon od strony płd-zach 2. Powiększenie wiatrołapu kosztem gabinetu oraz jak się uda powiększenie łazienki na dole 3. Likwidacja okna w salonie od strony zach 4. Być może podpiwniczenie części garażu- wejście przez pomieszczenie gospodarcze.

Projekt: DANDYS »
Tytuł opinii: Dandys
Autor: Leszek - Zabajka, dodano: 2010-12-29 13:45:10
ocena: DANDYS - projekty domów - opinieDANDYS - projekty domów - opinieDANDYS - projekty domów - opinieDANDYS - projekty domów - opinieDANDYS - projekty domów - opinie
Opinia: Wybralismy Dandysa poniewaz jest bardzo praktycznym i funkcjonalnym domem. Bez wiekszych problemow mozna dokonac w nim zamierzonych zmian zarowno przed jak i po wybudowaniu. Jest bardzo przestrzenny a zewnętrznych wyglądem pasuje praktycznie do kazdego otoczenia. Jesli chodzi o zmiany to rezygnujemy z balkonu z tylu i robimy jeden duzy pokoj z 2 planowanych w tamtym miejscu, w dachu dolozymy 2 okna dachowe i tym sposobem bedziemy miec ciekawe widoki w bezchmurna noc:)

Projekt: OPAŁEK 2G »
Tytuł opinii: Opałek 2G
Autor: Basia - Warszawa, dodano: 2010-12-23 11:23:27
ocena: OPAŁEK 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK 2G - projekty domów - opinie
Opinia: Długo rozglądaliśmy się za domkiem, który byłby zarówno ładny jak i funkcjonalny. Opałek 2G spełnił nasze wyobrażenie i decyzja o zakupie tego projektu została podjęta przed Świętami :)
Zmiany jakie wprowadziliśmy to połączenie łazienki z garderobą i tym samym uzyskanie dodatkowego pokoju/gabinetu (ja chciałam z garderoby zrobić pralnię ale uległam ;)).
Sama realizacja zamówienia przebiegła bardzo szybko i bezproblemowo!!! Dzięki doskonałej obsłudze firmy projekt był dla mnie prezentem mikołajkowym - otrzymałam przesyłkę 06 grudnia.

Bardzo polecam zarówno firmę IGN jak i projekt ww. domku :)

Projekt: ISKIERKA »
Tytuł opinii: Nasza ISKIERKA
Autor: Lucyna - Bydgoszcz, dodano: 2010-12-22 09:54:35
ocena: ISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinie
Opinia: Szukalismy z mężem projektu prostego i przytulnego domku. Nieprzespane noce, godziny dyskusji, w każdym projekcie czegoś brakowało... I pewnego pieknego dnia znalazłam projekt o ISKIERKA. Domek posiada świetnie rozmieszczone pomieszczenia,z podziałem na część dzienną(dół) oraz naszą prywatną. Duży salon oczywiście z kominkiem, jadalnia, niezaduża kuchnia. Na górze sypialnie oraz duża łazienka z oknem dachowym:) Nasza 3 letnia córka odrazu pokazała gdzie będzie jej pokój i że zabiera tam swojego ulubionego misia:)Uważam, że projekt jest przemyślany i "skrojony na miarę" dla naszej 3 osobowej rodzinki. Żeby nie było tak idealnie to jednak mamy jedną zmianę. Rezygnujemy z balkonu, gdyż właśnie tam bedzie pokój córki, a że dzieci mają różne pomysły to wiadomo nie od dziś. Wiosną zaczynamy budowę. Pozdrawiam wszystkich, którzy zauroczeni tym projektem zdecydowali się na budowę ISKIERKI.

reklama
Projekt: OPAŁEK »
Tytuł opinii: Opałek 1G
Autor: Paweł - Pasłęk, dodano: 2010-12-18 20:31:16
ocena: OPAŁEK - projekty domów - opinieOPAŁEK - projekty domów - opinieOPAŁEK - projekty domów - opinieOPAŁEK - projekty domów - opinieOPAŁEK - projekty domów - opinie
Opinia: Po walkach z wyborem projektu zdecydowaliśmy się z żoną na zakup Opałka. Budowa na wiosnę już się nie mogę doczekać.

Ze zmian będziemy likwidować skos w salonie, 1 okno w kuchni. Powiekszenie ubikacji na dole tak żeby wszedł prysznic, a nad górą się jeszcze zastanawiamy

Projekt: JAWORKI 9 DW »
Tytuł opinii: jaworki drewniane
Autor: Marcin - pustkow, dodano: 2010-12-18 17:45:31
ocena: JAWORKI 9 DW - projekty domów - opinieJAWORKI 9 DW - projekty domów - opinieJAWORKI 9 DW - projekty domów - opinieJAWORKI 9 DW - projekty domów - opinieJAWORKI 9 DW - projekty domów - opinie
Opinia: WITAM
Nie moge niestety napisac niczego pochlebnego na temat projektu.
MASA BLEDOW !!!!'
Nie wiem,czy wynika to z niedbalstwa czy z braku wiedzy.
Podstawowa sprawa skalowanie.Pierwszy rzut budynku i co widzimy.FILARY PODPIERAJACE sa ewidentnie mniejsze niz belki domu,a patrzac na wymiary to jednak maja 30 cm wobec 25 ciu jakie maja belki.
Jako,ze przed zakupem nie ma mozliwosci dokladnego sprawdzenia szczegolow taki mankament jest naprawde istotny.
Ale to drobiazg.
Jak jest rozrysowana ;kapliczka; tylko panstwo racza wiedziec.NA RZUCIE GLOWNYM pieknie widac ostatki weglow wystajace po bokach a patrzac na projekt widac ewidentne przesuniecie.
NASTEPNY BLAD wiezba.Jak mozna tak planowc ulozenie murlaty????!!! Czym to potem wykonczyc i jak ochronic sie przed przemarzaniem!!!???? jezeli jest ulozona w srodku belki.
I GRZECH NAJWIEKSZY.JAK MOZNA SCIANY NA PODDASZU STAWIAC NA STROPIE,A NIE W LINI ZE SCIANAMI PARTERU!!!???
cO WY SOBIE PANSTWO ZARTY ROBICIE.
KOMPLETNY BRAK WIEDZY.Nie kupilbym tego projektu po raz drugi i nikomu nie polece.
Odpowiedź IGN: Poniżej nasze stanowisko w sprawie (rzekomych) błędów w projekcie JAWORKI 9 DR.

Opracowanie naszych projektów jest dokładne i szczegółowe.
Dokładamy starań aby dokumentacja projektowa była czytelna i nie zawierała błędów.

Przesłana do nas opinia dotycząca projektu JAWORKI 9 DR została przez nas przeanalizowana pod kątem stawianych przez piszącego opinię uwag i zarzutów (rzekome błędy).

Po przeanalizowaniu stwierdzamy- co następuje:

-projekt jest opracowany przez uprawnionego architekta i uprawnionego inżyniera konstruktora. W części konstrukcyjnej obejmuje (m.innymi) szczegółowe obliczenia konstrukcyjne.

W obliczeniach tych przewidziano również obciążenie ścian działowych poddasza na strop. W opinii o projekcie napisano:

GRZECH NAJWIEKSZY.JAK MOZNA SCIANY NA PODDASZU STAWIAC NA STROPIE, A NIE W LINI ZE SCIANAMI PARTERU!!!???

Można (!!!!) . Otóż – dawniej – tradycyjnie sytuowano ściany poddasza dokładnie w osi ścian parteru. Jest to rozwiązanie przestarzałe i archaiczne.
Obecnie (zwłaszcza w przypadku ścian działowych) – po dokonaniu obliczeń konstrukcyjnych istnieją większe możliwości w tym zakresie.

Coś- co zostało określone – największym grzechem w tym projekcie – jest rozwiązaniem prawidłowym i rozwiązaniem współcześnie często stosowanym.

Również pozostałe uwagi i zastrzeżenia nie potwierdzają się.

Układy węgłów w ścianach są narysowane prawidłowo, wymiary słupów konstrukcyjnych podano właściwie, więżba dachowa i lukarna są zaprojektowane prawidłowo pod względem konstrukcyjnym (są to typowe rozwiązanie ciesielskie), lokalizacja murłaty jest zaprojektowana właściwie i umożliwia poprawne jej ocieplenie (szczegół w części konstrukcyjnej).

Informuję również, że projekt JAWORKI 9DR jest w naszej ofercie od roku 2008. Został od dotychczas sprzedany 84 razy. Dotąd nikt, kto go kupił, buduje lub ukończył budowę nie zgłaszał takich (lub innych) zastrzeżeń do projektu. Przeciwnie- projekt ten cieszy się dużym zainteresowaniem, a ludzie którzy go wybudowali są zadowoleni z tego, że właśnie ten projekt wybrali.

Mamy nadzieję, że osoba zgłaszająca te uwagi ponownie przeanalizuje projekt (być może z cieślą, lub architektem) i zmieni (naszym zdaniem pochopną i nieprawdziwą) opinię o naszym projekcie.

Pozdrawiam
Władysław Piwowarczyk
Architekt



Projekt: ISKIERKA »
Tytuł opinii: Iskierka-cóż więcej potrzeba?
Autor: Bartek - Bierutów, dodano: 2010-12-17 09:26:39
ocena: ISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinie
IGN Projekt

Opinia: Domek Iskierka zaraził moją rodzinę niesamowitą prostotą, a także pełną funkcjonalnością wnętrz. Dla mojej czteroosobowej ekipy wydaje się być idealnym rozwiązaniem. Może ktoś powiedzieć, że są ładniejsze projekty. Może i są, ale nam Iskierka odpowiada i to w niej będziemy mieszkać. Niewielkie zmiany poczynimy, jednak to nie odbierze Jej wyglądu i uroku. Rodzinne ciepło podgrzeje z pewnością kominek, którego iskry żarzyć się będą również w naszych sercach.
Iskierka... Cóż więcej? Proponuję złoty medal dla projektanta. Pozdrawiam i życzę wytrwałości i zaparcia w trakcie budowy.

Projekt: SWETONIUSZ »
Tytuł opinii: opinia
Autor: marta - Stare Załucze, dodano: 2010-12-14 10:00:38
ocena: SWETONIUSZ - projekty domów - opinieSWETONIUSZ - projekty domów - opinieSWETONIUSZ - projekty domów - opinieSWETONIUSZ - projekty domów - opinieSWETONIUSZ - projekty domów - opinie
Opinia: bardzo dobry projekt; efektywnie wykorzystane miejsce

Projekt: TK36 »
Tytuł opinii: Mój tk36
Autor: Radek - Skarżysko-Kamienna, dodano: 2010-12-13 08:17:25
ocena: TK36 - projekty domów - opinieTK36 - projekty domów - opinieTK36 - projekty domów - opinieTK36 - projekty domów - opinieTK36 - projekty domów - opinie
Opinia: Podczas szukania projektu naszym wymogiem był domek parterowy do 120mkw z dużym salonem. Dodatkowym wymogiem był garaż w bryle budynku oraz w tym garażu kotłownia pozwalająca na zamontowanie kotła na paliwo stałe oraz wydzielenie składziku na miał.
Zmiany jakich dokonaliśmy:
- dwa dwukomorowe okna w salonie zamieniliśmy na jedno 3 komorowe okno o szerokości 330cm oraz pojedyncze (110cmx220cm)okno (też balkonowe) zamieniliśmy na zwykłe okno 220cmx130cm (takie jak w pokojach są)
- postanowiliśmy doświetlić łazienkę oknem o szerokości 70cm oraz powiększyć jej wielkość zmniejszając troszeczkę powierzchnię pokoi,
- połączyliśmy pom. gosp. z kotłownią aby mieć możliwość składowania tam miału (miał będzie wrzucany do pomieszczenia przez małe okienko),
- no i na koniec stwierdziliśmy jeszcze, że na poddaszu dodamy ściankę kolankową i powstałą dzięki temu większą powierzchnię (poddasze będzie miało około 70mkw) wykorzystamy w przyszłości na jakieś pomieszczenia,

Projekt: AGATKA Z GARAŻEM »
Tytuł opinii: Agatka 315 - opinia
Autor: Bartek - Suwałki, dodano: 2010-11-28 09:52:02
ocena: AGATKA Z GARAŻEM - projekty domów - opinieAGATKA Z GARAŻEM - projekty domów - opinieAGATKA Z GARAŻEM - projekty domów - opinieAGATKA Z GARAŻEM - projekty domów - opinieAGATKA Z GARAŻEM - projekty domów - opinie
IGN Projekt

Opinia: Bardzo udany projekt małego domku jednorodzinnego. Mimo pozornie niewielkiej powierzchni wszystko wydaje się być optymalnie i logicznie rozmieszczone.
W swojej realizacji dodałem piwnicę (wejścia od zewnątrz oraz od wewnątrz pod istniejącą klatką schodową) oraz usunąłem ścianę między salonem a klatką schodową co optycznie powiększyło przestrzeń salonu.

Projekt: TAROT »
Tytuł opinii: Nasze kochane
Autor: Marlena - Opalenica, dodano: 2010-11-20 12:25:36
ocena: TAROT - projekty domów - opinieTAROT - projekty domów - opinieTAROT - projekty domów - opinieTAROT - projekty domów - opinieTAROT - projekty domów - opinie
Opinia: Witam!Zdecydowaliśmy się z mężem na kupno projektu Tarot,gdyż idealnie pasuje na naszą małą działeczke.Działeczka ma ok.400m,a szerokość wynosi ok.13m.Także Tarot jest stworzony dla nas :) Domek ten jest domkiem przytulnym,choćby ze względu na połączenie aneksu kuchennego z salonem i zamieszczonym w projekcie kominkiem,przy którym można spędzać romantyczne chwile z mężusiem :) lub po prostu odpocząć z rodzinką.Wspólnie z mężem wprowadzamy małe zmiany do projektu,tzn.chcemy zmienić to frontowe okno balkonowe z przodu na dwa wąskie okna ,zamiast pomieszczenia gospodarczego będzie kotłownia,w łazience i kuchni planujemy ogrzewanie podłogowe.Są to na razie nasze plany,zobaczymy jak to wszystko będzie w realizacji,a budowę planujemy zacząć na wiosnę 2011.Także dużo kasiurki jest do zarobienia,aby to nasze marzenie się spełniło,ale damy radę :) Pozdrawiamy serdecznie!!!

Projekt: OPAŁEK 2G »
Tytuł opinii: Opałek 2G
Autor: Michał - Słupsk, dodano: 2010-11-18 22:27:17
ocena: OPAŁEK 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK 2G - projekty domów - opinie
Opinia: Domek bardzo ładny z zewnątrz i funkcjonalny wewnątrz.
Zmiany:
1. Zamiana kuchni z gabinetem;
2. Powiększenie WC na parterze i zainstalowanie prysznica;
3. Otwarcie kuchni (pierwotnego gabinetu) na salon;
4. Na piętrze łazienka powiększona o garderobę i dodane wejście z przedpokoju;
5. Druga łazienka zamieniona na garderobę;
6. Piec na eko-groszek.

Projekt: FILIPEK »
Tytuł opinii: FILIPEK - dlaczego???
Autor: Artur i Ania - Częstochowa, dodano: 2010-11-16 11:05:08
ocena: FILIPEK - projekty domów - opinieFILIPEK - projekty domów - opinieFILIPEK - projekty domów - opinieFILIPEK - projekty domów - opinieFILIPEK - projekty domów - opinie
Opinia: Dlaczego?

To proste, pomysł projektanta spełnia nasze potrzeby, dom na miarę rodziny 3 osobowej, funkcjonalny. Poza tym biuro projektowe zezwala na wszelkie modernizacje projektu, służy dokumentacją ( podstawową, no ale... i tak życie weryfikuje). A do tego cena taka całkiem znośna ;-)
Szybki kontakt, możliwość wyboru wersji, odbicia.
Ogólnie jesteśmy zadowoleni.


Projekt: GRANAT »
Tytuł opinii: Projekt Granat
Autor: Radomir - Reda, dodano: 2010-11-07 13:47:24
ocena: GRANAT - projekty domów - opinieGRANAT - projekty domów - opinieGRANAT - projekty domów - opinieGRANAT - projekty domów - opinieGRANAT - projekty domów - opinie
Opinia: Projekt jest bardzo ciekawy. W końcu go wybrałem:-). Niewątpliwie powiększymy garaż (do szerokosci dwoch aut)oraz prawdopodobnie zmienimy okrągłe okienko w spiżarnii (na prawdopodobnie kwadratowe). Innych zmian nie planujemy. Pozdrawiam. Radomir Wojciechowski

Projekt: GERDA »
Tytuł opinii: Gerda
Autor: Zbigniew - :), dodano: 2010-11-06 14:33:43
ocena: GERDA - projekty domów - opinieGERDA - projekty domów - opinieGERDA - projekty domów - opinieGERDA - projekty domów - opinieGERDA - projekty domów - opinie
Opinia: Zmiany to kąt nachylenia dachu-40 stopni, strop eder, ściany eder 25+szczelina 5 + eder 36,5 + ocieplenie, dodatkowe okno w kuchni, zamiast okna - drzwi do kotłowni.

Projekt: BELLA »
Tytuł opinii: BELLA IDEALNY DOM
Autor: AGNIESZKA - TRZEMESZNO, dodano: 2010-10-24 16:55:01
ocena: BELLA - projekty domów - opinieBELLA - projekty domów - opinieBELLA - projekty domów - opinieBELLA - projekty domów - opinieBELLA - projekty domów - opinie
Opinia:
WITAM WYBRAŁAM PROJEKT DOMU BELLA PONIEWAZ ZE WSZYSTKICH PROJEKTOW KTORE OGLĄDAŁAM A BYŁO ICH BARDZO DUŻO TEN JEST NAJODPOWIEDNIEJSZY MA W SOBIE STYL I WYGLĄDA TAK JAK SOBIE WYMARZYŁAM.OTWARTA KUCHNIA NA SALON POZWOLI MI W JEDNYM CZASIE GOTOWAC SWIETNE POTRAWY I JEDNOCZESNIE BYC Z RODZINA I PRZYJACIÓŁMI NATOMIAST PODDASZE OAZA WYODREBNIONE MIEJSCE TYLKO DLA DOMOWNIKÓW MIEJSCE ODPOCZYNKU NIEDOSTEPNE DLA OCZU PRZYPADKOWYCH LUDZI POLECAM SZCZEGOLNIE DLA TYCH CO CENIĄ SOBIE PRYWATNOSC

Projekt: LAWENDA II B »
Tytuł opinii: Lawendowy kolor przyszłości:)
Autor: Aga - Mińsk Mazowiecki, dodano: 2010-10-02 21:48:51
ocena: LAWENDA II B - projekty domów - opinieLAWENDA II B - projekty domów - opinieLAWENDA II B - projekty domów - opinieLAWENDA II B - projekty domów - opinieLAWENDA II B - projekty domów - opinie
IGN Projekt

Opinia: Lawendowy to piękny kolor, piękna roślina i wyjątkowy projekt. Jak każdy, kto nieśmiało zaczyna marzyć o własnym domu, rozpoczęłam poszukiwania projektu. Miał być funkcjonalny, wygodny i niezbyt kosztowny w budowie. Zamówiłam kilka katalogów no i się zaczęło. Jak wybrać ten właściwy wśród setek projektów? Moją uwagę zwrócił projekt Lawenda, ale szybko został odrzucony, gdyż nie miał żadnej z założonych cech - niefunkcjonalny (za małe pomieszczenie gospodarcze i za krótki garaż), niewygodny (niskie i "pokręcone" pokoje na poddaszu) i bardzo drogi w budowie (czterospadowy dach i dużo elementów z cegieł klinkierowych). Ale był piękny! Chciałam znaleźć podobny w wyglądzie zewnętrznym, ale spełniający moje wymagania. Obejrzałam chyba tysiące projektów. Ale żaden nie miał takiego uroczego komina a grillem, takich przestronnych tarasów, tak dużych okien. Cały czas miałam przed oczami Lawendę. Zaczęłam się przyglądać temu projektowi. Wydłużyłam garaż, jeden z pokoi na parterze zamieniłam na potrzebne pomieszczenie gospodarcze, zlikwidowałam małą spiżarnię i doszłam do wniosku, że niskie poddasze nie jest wadą, bo tam są sypialnie, a nie salony, a ich oryginalne kształty pobudzają dekoratorską wyobraźnię. Mam więc projekt spełniający moje wszystkie wymagania, a w dodatku wyjątkowy w wyglądzie zewnętrznym - a to musi kosztować:)

« Poprzednia  1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 38  Następna »

24 dni na zwrot projektu Masz 10 dni na zgłoszenie zwrotu + 14 dni na odesłanie projektu. Aby zgłosić zwrot projektu wystarczy zadzwonić. zobacz regulamin (pt.17)
Bezpieczne zakupy w internecie!
gwarancja najniższej ceny Gwarantujemy Państwu, że wszystkie dostępne u nas projekty domów, sprzedawane są po cenach ustalonych przez autorów. Dzięki Gwarancji Najniższej Ceny, mogą Państwo dokonać zakupu z poczuciem pewności,
że sprzedawanych przez nas projektów nie kupią Państwo taniej w innych sklepach i biurach projektowych.
Jeśli znajdą Państwo taki sam projekt w niższej cenie, prosimy o zgłoszenie pod numer telefonu: 24 366 99 44
 
 » zgłoś błąd na stronie
 » reklama na projekty.ign.com.pl
Jak zamawiać :: Płatności :: Dostawa gratis! :: Bezpieczeństwo :: Ochrona danych
Polityka prywatności :: Zwroty, reklamacje :: Regulamin :: O sklepie :: Mapa strony :: kontakt
akceptujemy płatności.pl akceptujemy płatności eCard akceptujemy płatności Visa akceptujemy płatności Mastercard akceptujemy płatności mTransfer
IGN Projekty Domów - xhtml IGN Projekty Domów - css
Rzetelna firma