Projekty domów: 16433.  Ponad 40.000 zadowolonych klientów.   Polityka cookies
24 366 99 44
733 530 422
Największa społeczność budujących! 84102 użytkowników, 721885 zdjęć, 825519 komentarzy | mojabudowa.pl

Opinie klientów

Opinie naszych klientów!
   Wszystkich opinii: 804
« Poprzednia | strona: 9 z 27 | Następna »
Zapraszamy do zapoznania się z opiniami naszych klientów,
którzy kupili projekt i zdecydowali się podzielić swoją opinią.
Projekt: OLIWKA »
Tytuł opinii: Oliwka pod Krakowem
Autor: A&T - Kraków, dodano: 2010-08-22 19:53:32
ocena: OLIWKA - projekty domów - opinieOLIWKA - projekty domów - opinieOLIWKA - projekty domów - opinieOLIWKA - projekty domów - opinieOLIWKA - projekty domów - opinie
Opinia: i tak oto w lipcu 2010 staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami projektu Oliwka :)
nasze zmiany:
-podniesienie ściany kolankowej o 2 pustaki
-zamiana drzwi tarasowych na pojedyncze okno
-przeniesienie tarasu na boczna ścianę wraz ze zmianą 3 okien na 1 balkonowe

Projekt ten jest dla Nas prawie idealny dlatego też tak niewielkie zmiany.
Ruszamy z budową jesienią

Projekt: RETRO »
Tytuł opinii: Budowa domu Retro
Autor: Tomasz - warszawa, dodano: 2010-08-20 12:45:52
ocena: RETRO - projekty domów - opinieRETRO - projekty domów - opinieRETRO - projekty domów - opinieRETRO - projekty domów - opinieRETRO - projekty domów - opinie
IGN Projekt

Opinia: Pozdrawiam wszystkich retrowiczów. Jesteśmy posiadaczami projektu " Retro "z garażem 2-stanowiskowym był to jedyny projekt który po przejrzeniu wielu innych nam się spodobał. Jest nie skomplikowany konstrukcyjnie a jednocześnie bryła budynku daje niebanalny efekt wizualny. Oglądaliśmy Wasze zdjęcia z rozpoczętych już realizacji budów.
My w swoim zamierzamy wprowadzić następujące zmiany:
1.Wykonamy podpiwniczenie pod częścią budynku obejmującą holl= 14,2 m2 i wiatrołap= 4,8 m2. Pozwoli to na przeniesienie całej infrastruktury technicznej wodnokanalizacyjnej i grzewczej z poziomu parteru budynku. Schody zejściowe do piwnicy zostaną wykonane pod schodami na poddasze.
2.Przedłużymy pomieszczenie garażu o 1,00 mb
3.Zmienimy wysokość pomieszczeń na parterze do 3,00 m, (z uwagi na montaż sufitów podwieszonych i wbudowanego oświetlenia) na poddaszu 2,70 m.
4.Zamierzamy zamontować wyższe i szersze okna w salonie i pokojach oraz proporcjonalnie dobrać okna wiatrołapu i garażowe.
Przed nami jeszcze daleka droga ale projekt już jest . Może i my pewnego razu pokażemy zdjęcia naszego domu .
Pozdrawiam.

Projekt: AR-1 »
Tytuł opinii: AR. przy trasie Częstochowa-Opole
Autor: ROMAN - PAWONKÓW, dodano: 2010-08-19 12:59:17
ocena: AR-1 - projekty domów - opinieAR-1 - projekty domów - opinieAR-1 - projekty domów - opinieAR-1 - projekty domów - opinieAR-1 - projekty domów - opinie
Opinia: Bardzo przepraszam że tak długo zwlekałem z opinią dotyczącą tak fajnego domu, ale związane było to z trwającą właśnie tego domku. DECYZJĘ O BUDOWIE PODJĘLIŚMY Z MAŁŻONKĄ WE WRZEŚNIU, A W PAŻDZIERNIKU ROZPOCZĘLIŚMY BUDOWĘ. TAK MNIE TA BUDOWA WCIĄGNĘŁA ŻE NA NIC INNEGO NIE BYŁO CZASU, NIE MOGLIŚMY DOCZEKAĆ NA UKOŃCZENIE, ALE JUŻ SIĘ UDAŁO, MIESZKAMY W NASZYM ARKU OD 08 07 2010, A ODBIÓR BYŁ DOKONANY W NASZĄ ROCZNICĘ ŚLUBU TJ.02 08 2010.MIESZKA SIĘ BARDZO WYGODNIE,A ZNAJOMI POZYTYWNIE NAM ZAZDROSZCZĄ. JAKO ŻE DOMEK POŁOŻONY JEST PRZY GŁÓWNEJ TRASIE MAMY CO JAKIŚ CZAS
GOŚCI (NIEZNAJOMYCH) KTÓRZY PROSZĄ O POKAZANIE TEGO DOMU PONIEWAŻ Z ZEWNĄTRZ BARDZO IM SIĘ PODOBA. NIKOMU OCZYWIŚCIE NIE ODMAWIAMY I CHWALIMY SIĘ NASZYM GNIAZDKIEM. POZDRAWIAM. ROMAN I BARBARA J.

Projekt: SIGNUM »
Tytuł opinii: Moje Signum
Autor: George - ̣̣Łódzkie, dodano: 2010-08-18 23:40:10
ocena: SIGNUM - projekty domów - opinieSIGNUM - projekty domów - opinieSIGNUM - projekty domów - opinieSIGNUM - projekty domów - opinieSIGNUM - projekty domów - opinie
Opinia: Witam! I mnie dopadła gorączka SIGNUM. Na początku przeglądania różnych projektów "przeleciałem " przez ten projekt jak przez setki innych a potem wracałem do niego kilkakrotnie i doszedłem do wniosku że to jest ten jedyny. Dziwnym jest to w moim przypadku że zadowolenie z tego wyboru narasta we mnie stopniowo (bez chwili zwątpienia) mam nadzieje że tak pozostanie do końca. Dzisiaj jestem na etapie przygotowania do wylania wieńca i z dużym zadowoleniem przechadzam się po surowych pomieszczeniach. Z nieukrywanym zadowoleniem stwierdzam że mój wybór była naprawdę słuszny. Dom jak dla naszej czteroosobowej rodziny jest wręcz idealny. Niezwykła prostota oraz ogromna funkcjonalność "powala" na kolana. Poza likwidacją drzwi do garażu oraz przewidywanej zmianie tarasu nie zmieniałem nic. Warto wspomnieć również o bardzo profesjonalnie przygotowanym projekcie. Projekt zawiera również pakiet energetyczny z którego część rozwiązań na pewno wykorzystam. Pewnym zmianom poddałem samą technologie budowy - np "zagęściłem" ławę fundamentową oraz mam zamiar wylać wieniec również na ścianach działowych domu oraz podwójna izolacja przeciwwilgociowa pozioma powyżej poziomu fundamentów. pozdrawiam wszystkich budujących i mających w planie budowę Signum

Projekt: ORZECH »
Tytuł opinii: Projekt
Autor: Łukasz - Starogard Gdanski, dodano: 2010-08-12 11:35:23
ocena: ORZECH - projekty domów - opinieORZECH - projekty domów - opinieORZECH - projekty domów - opinieORZECH - projekty domów - opinieORZECH - projekty domów - opinie
Opinia: Wspolnie z malzonka wybralismy "Orzecha"gdyz wydaje nam sie,ze jest on prawie idealny.Zalezalo nam na pokoju na dole oraz polaczonej kuchni z salonem.
Co do zmian,to powiekszymy troche garaz zeby tam wstawic piec weglowy bo na taki sie zdecydowalismy no i powiekszymy troche lazienke na dole kosztem pomieszczenia gospodarczego.
Zycze wszystkim "Orzechowiczom"powodzenia i wytrwalosci.

Projekt: LOLEK »
Tytuł opinii: Projekt LOLEK
Autor: Roman - Jasiczek, dodano: 2010-08-10 11:06:51
ocena: LOLEK - projekty domów - opinieLOLEK - projekty domów - opinieLOLEK - projekty domów - opinieLOLEK - projekty domów - opinieLOLEK - projekty domów - opinie
Opinia: Wybierając projekt domu LOLEK przejrzeliśmy z żoną wiele projektów. Na wybór tego właśnie projektu wpływ miało wiele czynników. Podstawowy to ten, że w pełni odpowiada zapisom planu zagospodarowania przestrzennego m. Łasko w gm. Bierzwnik. Na małej przestrzeni zostały umiejscowione wszystkie niezbędne pomieszczenia a każde z nich ma wystarczającą powierzchnię. Kominek na środku to dodatkowy atut. Rozkład i wielkość pomieszczeń spełnia całkowicie nasze oczekiwania. Budynek z zewnątrz ma prostą bryłę ale sprawia wrażenie dostojności. Zmiany jakie wprowadzamy to zmniejszenie powierzchni okien na parterze, rezygnacja z drugiej łazienki na piętrze oraz pomieszczenia kotłowni. Ogrzewanie będzie elektryczne z uwagi na to, że budynek nie będzie zamieszkiwany przez cały czas a tylko czasowo.

Projekt: WRZOS WERSJA A MNIEJSZA BEZ GARAŻU »
Tytuł opinii: Wrzos
Autor: Adam - Knurów, dodano: 2010-08-09 13:45:50
ocena: WRZOS WERSJA A MNIEJSZA BEZ GARAŻU - projekty domów - opinieWRZOS WERSJA A MNIEJSZA BEZ GARAŻU - projekty domów - opinieWRZOS WERSJA A MNIEJSZA BEZ GARAŻU - projekty domów - opinieWRZOS WERSJA A MNIEJSZA BEZ GARAŻU - projekty domów - opinieWRZOS WERSJA A MNIEJSZA BEZ GARAŻU - projekty domów - opinie
Opinia: Po niezwykle długich i emocjonujących poszukiwaniach w końcu znalazłem to czego szukałem przez kilka miesięcy (oczywiście musiałem wprowadzić kilka znaczących dla mnie zmian bo inaczej nie byłbym sobą a przecież projektant nie zna się i nie umie projektować) i zaraz zabrałem się do budowy. Do dachu wszystkie prace wykonywałem sam potem ekipa do dachu,do okien i bramy garażowej,do centralnego i posadzek jeszcze tynki a potem ocieplanie we własnym zakresie wygłuszenie stropu i ocieplenie dachu a od wiosny malowanie, płytki, panele i biały montaż.
Na chwilę obecną czekając na ekipę od tynków bawię się z kolegą w ciągnięcie instalacji elektrycznej a na wiosnę myślimy z żoną o przeprowadzce do naszego nowego domu.
Pozdrawiam wszystkich "WRZOSOWICZÓW" tych ,którzy kupili i tych zainteresowanych tym projektem. Mój adres: lupandin@op.pl

reklama
Projekt: ALABASTER »
Tytuł opinii: alabaster
Autor: adrian - Staszów, dodano: 2010-07-26 13:26:39
ocena: ALABASTER - projekty domów - opinieALABASTER - projekty domów - opinieALABASTER - projekty domów - opinieALABASTER - projekty domów - opinieALABASTER - projekty domów - opinie
Opinia: Chcielibyśmy bardzo podziękować za szybkie zrealizowanie zamówienia.
Wybraliśmy projekt Alabvaster ,gdyz spelnia on nasze wymagania.Jest on wymarzonym domkiem dla naszej rodzinki.Poszukiwalismy domku przedewszystkim z balkonem na poddaszu ,gdyz nasza dzialka usytuowana jest na wzniesieniu i mozna podziwiac okolice z gory.Druga wazna rzecza na ktora zwrocilismy uwage jest kominek w salonie ,ktory umilalbedzie jesienno-zimowe wieczory.Nie mniej wazny jest takze kominek z grilem znajdujacy sie na tarasie,ktory jest dobrym rozwiazaniem na spotkania rodzinne i w gronie znajomych.Znajduje sie na tarasie,dzieki ktoremu nawet deszczowa pogoda nie jest w stanie popsuc planow na grilowanie.Duzy salon z wyjsciem na taras jest spelnieniem oczekiwan.Zaznaczam ze jest to teren w kompleksie lesnym i widok bedzie wprost bajkowy.Chcemy takze poinformowac ,ze jedyna rzecza jaka bysmy chcieli wprowadzic w zycie jest powiekszenie nieco kotlowni ,gdyz pragniemy tam zrobic nieco wiekszy skladzik na produkty opalowe.Dziekujemy serdecznie za mozliwosc zamowienia w waszej firmie projektu i naprawde za szybkosc zrealizowania ,gdyz na tym nam bardzo zalezalo.Jeszcze raz dziekujemy.

Projekt: WRZOS WERSJA A MNIEJSZA BEZ GARAŻU »
Tytuł opinii: marzenie o własnym domku
Autor: Aga - Sierpc, dodano: 2010-07-21 16:15:44
ocena: WRZOS WERSJA A MNIEJSZA BEZ GARAŻU - projekty domów - opinieWRZOS WERSJA A MNIEJSZA BEZ GARAŻU - projekty domów - opinieWRZOS WERSJA A MNIEJSZA BEZ GARAŻU - projekty domów - opinieWRZOS WERSJA A MNIEJSZA BEZ GARAŻU - projekty domów - opinieWRZOS WERSJA A MNIEJSZA BEZ GARAŻU - projekty domów - opinie
Opinia: Poszukiwałam projektu małego domku , biorąc pod uwagę zarówno potrzeby jak również koszty.
Oglądałam dużo projektów domów ale projekt wrzos ujął mnie pewnego rodzaju wdziękiem szczególnie wejście z kolumienkami.
Istotne były rozwiązania wewnątrz budynku , duży salon, pomieszczenie gospodarcze z którego można przejść do garażu.
Zdecydowałam się na powiększenie garażu o kotłownie .Jest to ważne bo bo piec co będzie na paliwo stałe. Pozdrawiam.

Projekt: GRANAT »
Tytuł opinii: GRANAT NASZ
Autor: Mania - Sławno, dodano: 2010-07-18 22:36:57
ocena: GRANAT - projekty domów - opinieGRANAT - projekty domów - opinieGRANAT - projekty domów - opinieGRANAT - projekty domów - opinieGRANAT - projekty domów - opinie
IGN Projekt

Opinia: I tak stało się...Granat nasz choć był Wasz.Elegancja i prostota wręcz zniewoliła nas.Z tysiąca innych wybrany ...oto niepokonany.Przemyślany i nieskomplikowany nie jeden raz wychwalany.Zastąpić go nie mogę bo cenie sobie wygodę.Cóż rzecz:jest wspaniały nie za duży nie za mały.

Projekt: OPAŁEK K 2G »
Tytuł opinii: Nastepny opalek
Autor: Barlineczka - zachodniopomorskie, dodano: 2010-07-11 22:20:29
ocena: OPAŁEK K 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK K 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK K 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK K 2G - projekty domów - opinieOPAŁEK K 2G - projekty domów - opinie
Opinia: Pozdrawiam wszystkich opalkowiczow.Jestesmy takze posiadaczami projektu " OPALEK 2G "nie byl to jedyny projekt ktory nam sie podobal ale ostatecznie kupilismy ten..Ogladamy Wasze zdjecia i czytamy opinie dziekujemy przy tym za cenne uwagi i rady chetnie z nich skorzystamy .Przed nami jeszcze daleka droga ale projekt juz jest . Moze i my pewnego razu pokazemy zdjecia naszego domu .O zmianach w projekcie jeszcze nie myslelismy ale chyba powiekszymy salon.Pozdrawiam.

Projekt: FOBOS »
Tytuł opinii: Fobos- idealny projekt
Autor: Magda - Poznań, dodano: 2010-07-07 09:24:39
ocena: FOBOS - projekty domów - opinieFOBOS - projekty domów - opinieFOBOS - projekty domów - opinieFOBOS - projekty domów - opinieFOBOS - projekty domów - opinie
Opinia: Witam Wszystkich zainteresowanych projektem Fobos.
Przeglądając setki projektów, w końcu trafiłam wreszcie na ten jedyny. Od razu przykuł moją uwagę zgrabnością bryły oraz ładnym i jednocześnie bardzo praktycznym wnetrzem.Pomieszczenia sa przestronne, o odpowiednim jak na nasze potrzebie metrażu. Pomieszczenia są ustawne, bo zawsze w kwadracie. bardzo dobrym i praktycznym rozwiązaniem jest pom. gospodarcze nad garażem, które częściowo rekompensuje brak piwnicy. Z powodzeniem można tam zaplanowac pralnię z suszarnią (i jeszcze zostanie troche miejsca). Pokoje na pietrze wydają się byc "w sam raz". Pasuje nam równiez układ pomieszczeń w domu względem stron świata. Tak więc Fobos zdaje się być niemalze idealny, jednak bez małych korekt sie nie obeszło. Przede wszystkim okna- przeszklony narożnik w jadalni jest moim zdaniem niepraktyczny. Dwa wyjścia na taras są również zbyteczne. Dlatego zdecydowaliśmy się zrobić jedno ładne wyjście na taras z jadalni, zamurować drugie mniejsze- z pokoju dziennego. Jako, ze rezygnujemy także z tego szklanego narożnika, małe okno na granicy kuchni i jadalni nie prezentowałoby się dobrze. Dlarego dostanie ono zlikwidowane, a na wysokości stołu w jadalni będzie ładne, duże okno.Kolejna mała zmiana, to mała ścianka rozdzielająca delikatnie kuchnię od jadalni. Dokładnie o takiej długości, jak zaprojektowany "barek" w tym miejscu.Delikatne oddzielenie jadalnmi i kuchni zdaje mi sie byc praktyczne, a na pewno nie popsuje całości. Kolejna rzecz, to powiększenie wiatrołapu kosztem spiżarki. To umożliwi wbudowanie ładnej szafy na płaszcze i buty (w miejscu zaplanowanej szafy w projekcie moim zdaniem jest idealne miejsce na ładną komodę i duże lustro). Kolejna zmiana dotyczy łazienki na parterze. Jako, ze my zmuszeni jesteśmy umieścić kotłownie na tyłach garażu (brak gazu, piec na tzw. "groszek ekologiczny"), powierzchnię łazienki powiekszymy kosztem pom. gospodarczego tak, aby zmieściła się tam kabina przysznicowa. No i obowiązkowo przejście z pom. gospodarczego do garażu. Ostatnia zmiana to przemieszczenie kominka- połączone na jednym kominie z piecem CO na tyle garażu. tak więc kominek zostanie przeniesiony na ścianę graniczacą z garażem, a TV bedzie w miejscu zaprojektowanego w oryginale kominka.
Góra to ideał- nic dodać, nic ująć. Kwadratowe pokoje o idealnym metrażu, gadredowa w jednym z nich i przestronna łazienka.
Reasumując- projekt Fobos wydaje się byc przyjemnym domem do zamieszkania dla 3-4 osob. rodziny. Jego prostota jest jego dużym plusem. Daje ona bowiem wnetrze, w którym nie trzeba wiele zmieniać (moje zmiany to tylko malutkie detale), by uzyskać na prawdę fanje, zgrabne wnetrze.
Zachęcam wszystkich do zainteresowania się tym projektem.
Pozdrawiam serdecznie,
M.

Projekt: WENECJA »
Tytuł opinii: WENECJA-KNURÓW
Autor: Joanna - Knurów, dodano: 2010-07-06 13:54:29
ocena: WENECJA - projekty domów - opinieWENECJA - projekty domów - opinieWENECJA - projekty domów - opinieWENECJA - projekty domów - opinieWENECJA - projekty domów - opinie
Opinia: Witam, kupiliśmy projekt wenecja przede wszystkim ze względu na przecudowny tarasik:) poza tym wszystko w tym domu jest jakbym sobie wymarzyła. Na razie kompletujemy dokumentację do pozwolenia na budowę, ale mamy zamiar zacząć budowę jeszcze w tym roku. Optymiści:) Zmian w projekcie mamy niewiele, przynajmniej na razie. Przedłużamy dach z garażu robiąc wiatę na drugie stanowisko, likwidujemy niepotrzebną nam spiżarnię i dodajemy okno w salonie na ścianie gdzie byłaby spiżarnia. To tyle jeżeli chodzi o parter. Na poddaszu łączymy dwie łazienki w jedną, zamykamy przejście z garderoby do łazienki, co nam da więcej miejsca w garderobie. W planach jest też połączenie dwóch pokoi na poddaszu w jeden bardzo duży, ale do końca nie zdecydowaliśmy jeszcze. Projekt jest genialny (po długich poszukiwaniach mogę to stwierdzić) i gratuluję autorowi pomysłu.

Projekt: SOWA »
Tytuł opinii: Projekt domu Sowa
Autor: Magdalena - Strzelin, dodano: 2010-07-04 17:19:44
ocena: SOWA - projekty domów - opinieSOWA - projekty domów - opinieSOWA - projekty domów - opinieSOWA - projekty domów - opinieSOWA - projekty domów - opinie
Opinia: Po ciężkiej batalii nasz wybór padł na "Sowę". Ten projekt jest wprost idealny dla naszej rodzinki (3 osóbki).Idealnie pasuje na działeczkę, zmieniać będziemy spiżarkę na kotłownię. Chcę także wstawić większe okna. Reszta pozostaje bez zmian. Polecam serdecznie.

Projekt: LIBRA »
Tytuł opinii: Libra - opinia
Autor: Krzysztof - Zawiercie, dodano: 2010-07-02 08:26:01
ocena: LIBRA - projekty domów - opinieLIBRA - projekty domów - opinieLIBRA - projekty domów - opinieLIBRA - projekty domów - opinieLIBRA - projekty domów - opinie
Opinia: Wybraliśmy projekt Libra ze względu na jej (jak nam się wydaje) wyjątkowy urok. Czterospadowy dach, trzy lukarny z balkonami oraz podcien z okazalym tarasem zadecydowały o wyborze.
Jedyne co nas troszeczkę odstraszało to kuchnia od ogrodu, ale jakoś przekonaliśmy się.
Zmiany jakie wprowadzamy są głównie związane z oknami (likwidacja mniejszego tarasu i wyjścia tarasowego z kuchni) oraz przeniesienie kotłowni na poddasze, a ubikacji na dole w miejsce kotłowni.
Dzięki temu znacznie powiekszyła się kuchnia i przedsionek, a w dużej łazience na poddaszu powstała kotłownia z pralnią i suszarnią.
Teraz pozostaja nam rozpoczęcie budowy i oczekiwanie na efekt koncowy.

Projekt: ISKIERKA »
Tytuł opinii: iskierka
Autor: grezgorz - spytkowice, dodano: 2010-06-26 18:25:59
ocena: ISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinie
Opinia: Domek bardzo mi sie podoba,maly przytulny i w miarę tani w budowie co w dzisjeszych czasach bardzo ważne.. co do zmian to będą bardzo kosmetyczne zmiany i w zasadzie niewiele odbiegające od projektu.

Projekt: AR-1 »
Tytuł opinii: AR-1
Autor: dentysta - okolice Gniezna, dodano: 2010-06-22 11:08:28
ocena: AR-1 - projekty domów - opinieAR-1 - projekty domów - opinieAR-1 - projekty domów - opinieAR-1 - projekty domów - opinieAR-1 - projekty domów - opinie
Opinia: Zdecydowaliśmy się na projekt AR-1 z kilku powodów. Po pierwsze szukaliśmy projektu prostego a zarazem nowoczesnego. Chodziło nam o to, żeby był funkcjonalny, nie za duży, podzielony na część dzienną i sypialną, mamy male dziecko i bardzo nam zależalo żeby wszystkie pomieszczenia były na jednym poziomie. Po drugie szukalismy projektu taniego w budowie. AR-1 spełnia te warunki w 100 %. Dwuspadowy dach jest najtańszy w wykonaniu, brak piwnicy to mniejsze koszty robót ziemnych, no i piwnica to miejsce gdzie woda lubi sie gromadzić po ulewnych opadach, powierzchnia okolo 100 m2 jest wystarczajaca dla 3-4 osobowej rodziny, salon z kominkiem na wieczory " we dwoje ", garderoba w domu pomaga w utrzymaniu porzadku. Jeżeli chodzi o zmiany to bedzie ich bardzo niewiele, mozna powiedziec ze tylko kosmetyczne. Moze zmienimy wielkosc okna w sypialni od frontu, dodam ogrzewanie podłogowe w lazience i WC, w lazience chce zmiescic kabine prysznicowa i wanne a wyrzucic muszle kloz., na strychu pobokach domu dodam male okienko lub dwa... to wszystko.... moze w trakcie budowy wyjdzie cos jeszcze zobaczymy...

Projekt: GWIAZDKA I »
Tytuł opinii: Gwiazdka super projekt
Autor: Adrian - Kluczbork, dodano: 2010-06-20 10:48:55
ocena: GWIAZDKA I - projekty domów - opinieGWIAZDKA I - projekty domów - opinieGWIAZDKA I - projekty domów - opinieGWIAZDKA I - projekty domów - opinieGWIAZDKA I - projekty domów - opinie
Opinia: Bardzo jesteśmy zadowoleni z projektu gwiazdka 1 super szybka wysyłka projektu zaskoczyła nas na drugi dzień był.Polecam IGN i wszystkim projekt gwiazdka.Bajo.

Projekt: ORZECH »
Tytuł opinii: Nasze przyszle krolestwo!
Autor: Basia - Wroclaw, dodano: 2010-06-18 10:31:39
ocena: ORZECH - projekty domów - opinieORZECH - projekty domów - opinieORZECH - projekty domów - opinieORZECH - projekty domów - opinieORZECH - projekty domów - opinie
Opinia: Dla nas idealny sposrod tysiaca innych.Posiada wiele zalet ktore spelniaja nasze oczekiwania a mianowicie:
-idealnie pasuje na nasza waska dzialke
-salon+kuchnia z jadalnia i najwazniejsze spizarka
-pokoj na dole
-pomieszczenie nad garazem(garderoba moje marzenie)
-boczne wyjscie na taras i ogrod
-uroczy wyglad zewnetrzny i wspaniale wnetrze
Co do zmian to dodatkowe okno nad garazem i poszerzamy garaz 1,5m.Gratulacje dla projektanta!Domek jest sliczny i funkconalny oraz tani w realizacji.Zaczynamy w sierpniu jego budowe:))Domek jest sliczny i godny uwagi!Goraco polecam!


Projekt: ORZECH »
Tytuł opinii: Projekt ORZECH
Autor: Damian - Szczecin, dodano: 2010-06-17 10:49:40
ocena: ORZECH - projekty domów - opinieORZECH - projekty domów - opinieORZECH - projekty domów - opinieORZECH - projekty domów - opinieORZECH - projekty domów - opinie
Opinia: witamy, zdecydowaliśmy się z Żoną na budowę domku z gotowego projektu ORZECH. Spodobał nam się, gdyż odpowiada naszym oczekiwaniom, jest funkcjonalny, prosty, co na pewno będzie miało przełożenie na koszt budowy. Budowę planujemy rozpocząć w sierpniu, załatwiamy właśnie całą papierologię. W projekcie dokonamy niewielkich zmian,m.in. wydłużenie garazu, likwidacja wejścia do pomieszczenia gospodarczego z domu.
Mam nadzieję, ze będziemy zadowoleni z ostatecznego terminu. Zależyh mi aby do końca roku domek był pod dachem w stanie surowym :)

pzdr
Damian i Justyna

Projekt: TYMEK 1 »
Tytuł opinii: Tymek
Autor: Ania & Grzegorz - Miłoszyce, dodano: 2010-06-14 10:43:25
ocena: TYMEK 1 - projekty domów - opinieTYMEK 1 - projekty domów - opinieTYMEK 1 - projekty domów - opinieTYMEK 1 - projekty domów - opinieTYMEK 1 - projekty domów - opinie
Opinia: Tymek, to mały przy czym bardzo funkcjonalny domek, tego właśnie szukaliśmy i dlatego się zdecydowaliśmy na niego. Ma w sobie wszystko co chcieliśmy mieć w naszym wymarzonym domu - duży salon, pokój na parterze, spiżarka, garaż i duża kotłownia za garażem. Dodatkowo jest tani w budowie dzięki prostej bryle domu i dwuspadowemu dachowi oraz brakowi udziwnień. Wybraliśmy projekt bez ścianki kolankowej (niestety podniesiona ścianka kolankowa mogłaby przy tym projekcjie dać efekt "stodoły").

Domek pozostanie prawie bez zmian, tylko drobne kosmetyczne poprawki:
- Likwidacja okna dachowego nad schodami (bo będzie problem z jego myciem)
- przy schodach na ścianie chcielibyśmy wstawić dodatkowe okno (coś w rodzaju witrażu)
- Zabudowanie części korytarza (koło schodów) i zagospodarowanie tego pomieszczenia na "rodzinną garderobę"
- Cofnięcie nieznacznie ścianki łazienki na piętrze (podobno przy wnoszeniu większych gabarytów na piętro korytarzyk okazuje się być za wąskim)
- Zrezygnujemy z drzwi do salonu, zarówno z korytarza jak i z kuchni.
- W tej chwili zrezygnujemy z kominka, ale na wszelki wypadek wszystko zostanie wykonane tak, jakby kominek miał być. Może kiedyś zapragniemy napawać się żywym ogniem w naszym Tymku.
- Zastanawiamy się nad likwidacja słupa przy wejściu do kuchni od strony salonu (Ponoć jest to możliwe przy zastosowaniu dodatkowej belki stropowej), jeżeli jednak zostanie to postaramy się, żeby był ozdobą naszego salonu poprzez wykonanie podświetlanych wnęk na drobne kryształowe ozdoby.

W projekcie się zakochaliśmy, jak trafiliśmy do gotowego Tymka jeszcze bardziej nas zachwycił - Ideał.

Zatem budujemy :)

Projekt: LOLEK »
Tytuł opinii: lolek
Autor: Dawid - Zakliczyn, dodano: 2010-06-01 23:14:45
ocena: LOLEK - projekty domów - opinieLOLEK - projekty domów - opinieLOLEK - projekty domów - opinieLOLEK - projekty domów - opinieLOLEK - projekty domów - opinie
Opinia: W projekcie bede zmienial Jaskolke na zwykle okno dachowe. w sypialni zamiast okna dachowego i wlazu zostawie tylko wlaz. Sciane kolankowa bede podnosil na 4 pustaki.

Projekt: PORANEK »
Tytuł opinii: opinia o projekcie
Autor: Krzysztof - Pietrzwałd, dodano: 2010-05-30 21:29:06
ocena: PORANEK - projekty domów - opiniePORANEK - projekty domów - opiniePORANEK - projekty domów - opiniePORANEK - projekty domów - opiniePORANEK - projekty domów - opinie
Opinia: Projekt dosyć fajny z tytułu rozmieszczenia pomieszczeń,
lecz my swój projekt podpiwniczyliśmy pod połową budynku.
Kosztorys mało zrozumiały.

Projekt: AGATKA Z GARAŻEM »
Tytuł opinii: Śliczna Agatka z garażem
Autor: Asia - Bytom, dodano: 2010-05-27 13:40:53
ocena: AGATKA Z GARAŻEM - projekty domów - opinieAGATKA Z GARAŻEM - projekty domów - opinieAGATKA Z GARAŻEM - projekty domów - opinieAGATKA Z GARAŻEM - projekty domów - opinieAGATKA Z GARAŻEM - projekty domów - opinie
Opinia: Kupiliśmy projekt domu Agatka z garażem w odbiciu lustrzanym. Od momentu rozpoczęcia poszukiwania wymarzonego projektu Agatka od razu wpadła nam w oko :)
Zmienialiśmy w projekcie lekko wymiary domu - poszerzaliśmy o 0,6 m i wydłużaliśmy o 1 m.
Jedyną konieczną zmianą była zmiana wyłazu dachowego - w projekcie Pan kominiarz musiałby przejść cały dach aby dotrzeć do ostatniego komina.
Ogólnie mogę powiedzieć, ze Agatka jest moim wymarzonym domem

Projekt: OLIWKA »
Tytuł opinii: Oliwka - opinia o projekcie
Autor: Marek - Lubań, dodano: 2010-05-20 10:03:48
ocena: OLIWKA - projekty domów - opinieOLIWKA - projekty domów - opinieOLIWKA - projekty domów - opinieOLIWKA - projekty domów - opinieOLIWKA - projekty domów - opinie
Opinia: Witam. Biorąc pod uwagę koszty budowy domu, szukałem projektu maksymalnie prostego w budowie, nieskomplikowanego, a zarazem spełniającego założoną przeze mnie funkcję. Na samym początku szukałem projektu domu parterowego z nieużytkowym poddaszem, i do tego momentu prowadził AR-1, natomiast gdy otrzymałem warunki zabudowy z gminny i kąt połaci minimum 35 stopni, plany się zmieniły. Dodatkowym kryterium przy wyborze projektu był fakt wjazdu na moją działkę od południa, oraz fakt grzania budynku w przyszłości paliwem stałym. Oliwka spełniła te założenia w stu procentach. Prosta konstrukcja, łatwa w budowie, dach dwuspadowy, brak wykuszy i balkonów czyli prawie idealnie. Prawie gdyż jedyna rzecz jakiej brakuje to przykryty dachem taras jak w AR-ku, niestety coś za coś.
Ze zmian jakie planuję wprowadzić, to zmiana lokalizacji wejścia do kotłowni, nie z kuchni tylko kosztem łazienki na parterze mały korytarz szerokości 95cm prowadzący do garażu, a stąd do kotłowni. Dzięki temu mam gwarancję że przy zmianach ciśnienia atmosferycznego w okresie wiosenno-jesiennym nie będę czuł w domu zapachów z kotłowni. Druga zmiana to likwidacja od strony kuchni i jadalni wyjścia tarasowego i przeniesienie go w miejsce trzech okienek od strony wschodniej (wg mojego planu terenu). Biorąc pod uwagę że okno z kuchni i jadalni będzie od północy (czyli najzimniej) nie potrzebuję w tym miejscu dużego przeszklenia, tym bardziej że 5 metrów dalej jest żywopłot sąsiada. Mam nadzieję że mistrzostwa Europy w 2012r będę już oglądał w swoim domku, czego życzę wszystkim budującym swoje wymarzone domu. Pozdrawiam.

Projekt: GRANAT »
Tytuł opinii: Granat
Autor: Paweł - Rzeszów, dodano: 2010-05-19 21:45:16
ocena: GRANAT - projekty domów - opinieGRANAT - projekty domów - opinieGRANAT - projekty domów - opinieGRANAT - projekty domów - opinieGRANAT - projekty domów - opinie
Opinia: Wybraliśmy ten projekt, ponieważ jest funkcjonalny, prosty w realizacji i zarazem bardzo przytulny i w dodatku ładny. Był to pierwszy projekt który przypadł nam do gustu i na nim pozostaliśmy!

Projekt: OPAŁEK »
Tytuł opinii: OPAŁEK- nasz domek:)
Autor: Natalia - Pruchna, dodano: 2010-05-19 20:51:52
ocena: OPAŁEK - projekty domów - opinieOPAŁEK - projekty domów - opinieOPAŁEK - projekty domów - opinieOPAŁEK - projekty domów - opinieOPAŁEK - projekty domów - opinie
IGN Projekt

Opinia: Oboje z mężem, kiedy byliśmy jeszcze narzeczeństwem, wymarzyliśmy sobie swój własny domek.
Wtedy jeszcze, mieszkając w kawalerce na czwartym piętrze bez windy, nie wierzyliśmy, że pewnego dnia nasze marzenie zacznie się spełniać.
Długo przeglądaliśmy różne projekty na stronach internetowych, aż w końcu znaleźliśmy firmę IGN i NASZEGO OPAŁKA!
To był dom naszych marzeń! Idealny, taki jak sobie wyśniliśmy. Niestety koszty budowy nie były na naszą kieszeń- wtedy jeszcze studiowałam, a mąż sam utrzymywał nas oboje, więc nie było mowy by dostać kredyt, a potem go spłacić!
Pewnego dnia podjęliśmy decyzję- jeśli chcemy mieć NASZEGO OPAŁKA to najszybciej i najłatwiej będzie nam zarobić "takie pieniądze" za granicą. I tak skończyłam studia, mąż rzucił pracę, wzięliśmy ślub i wyjechaliśmy do Anglii by spełnić nasze marzenia.
Jesteśmy już w Londynie prawie 3 lata- nie ukrywamy, że jest nam bardzo ciężko z dala od rodziny i przyjaciół, ale wiemy, że jeszcze tylko rok i wracamy, by rozpocząć budowę naszego domku i nowe życie:)
Kupiliśmy już działkę i projekt OPAŁKA.
Współpraca z firmą IGN była dla nas przyjemnością. Projekt otrzymaliśmy już 4 dni od zapłaty wraz z pisemną zgodą architektów na ewentualne zmiany, które chcielibyśmy wprowadzić.
Zmiany te są niewielkie, a mianowicie: na parterze planujemy powiększyć WC i zrobić tam łazienkę z kabiną prysznicową, powiększyć troszkę kuchnię kosztem garderoby- bo jak wiadomo, to kuchnia jest sercem domu:)-zlikwidować drzwi z przedpokoju do kuchni, przez co stanie się ona bardziej ustawna. Na piętrze planujemy z dużej łazienki zrobić jeszcze jedną sypialnię (chcemy mieć dużą rodzinę:) i więcej miejsca dla odwiedzających nas gości), a z garderoby i łazienki zrobić jedną, dużą łazienkę z wejściem z korytarza.
Jak widać zmiany nie będą wielkie, a OPAŁEK z pewnością nie straci swojego uroku i stanie się jeszcze bardziej TYLKO NASZYM OPAŁKIEM- marzeniem naszej młodości:)

Projekt: ISKIERKA »
Tytuł opinii: iskerka- dom moich marzeń
Autor: marek - bydgoszcz, dodano: 2010-05-09 11:41:38
ocena: ISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinieISKIERKA - projekty domów - opinie
Opinia: przejrzałem z żona setki projektów nie mogą znaleźć tego jedynego wymarzonego domu. I wtedy moja żona znalazła Iskierkę. kiedy mi go pokazała wiedziałem,że to jest właśnie to. domek nie za duży nie za mały, po prostu idealny dla mojej rodziny. Taka jest właśnie Iskierka, dom moich marzeń.

co do zmian to na pewno podwyższę ściankę kolankową. nic więcej nie zmieniam.

Projekt: OPAŁEK »
Tytuł opinii: opinia Opałek 1g Odbicie lustrzane
Autor: Artur - Kobyłka, dodano: 2010-05-08 20:50:24
ocena: OPAŁEK - projekty domów - opinieOPAŁEK - projekty domów - opinieOPAŁEK - projekty domów - opinieOPAŁEK - projekty domów - opinieOPAŁEK - projekty domów - opinie
Opinia: Projekt domu super pomyślane o każdej powierzchni użytkowej, lecz skos w salonie powoduje że ten salon robi wrażenie holu dlatego wysłużyliśmy dwie ściany do słupka, z racji wąskiej działki zdecydowaliśmy się na ścianie będącej po przeciwległej stronie od kominka wstawić Długie okna/drzwi szklane 4 skrzydłowe (ok 3,4 ściany)które będą pełnić funkcje wyjścia na taras. na drugiej ścianie wstawiamy okno szerokie. kolejną zmianą jest łazienka została wydłużona do barierki schodów ściana została zaokrąglona dzięki czemu linia ściany jest równa linii poręczy od schodów. łazienka staje sie wtedy większa. drzwi łazienki umieszczone zostana na przeciwko wejścia do kuchni albo od strony wiatrołapy.
Pozdrawiam

Projekt: ORION III »
Tytuł opinii: Projekt Orion III
Autor: Paweł - Kujawsko-Pomorskie, dodano: 2010-05-08 15:26:01
ocena: ORION III - projekty domów - opinieORION III - projekty domów - opinieORION III - projekty domów - opinieORION III - projekty domów - opinieORION III - projekty domów - opinie
Opinia: Po długich poszukiwaniach i nie ukrywam również po poradach zasięgniętych na forum MURATORA spośród kilkuset projektów wybraliśmy z żoną właśnie ten- Orion III. Projekt nie tylko spełnia nasze oczekiwania pod względem wizualnym, ale również doskonale dopasowany jest do naszej nietypowej działki.
A teraz o zmianach, które wprowadziliśmy :
1. Całkowite podpiwniczenie wraz z garażem
2. Podnieśliśmy ściankę kolankową o 2 pustaki
3. Kotłownie przenieśliśmy do piwnicy

Gorąco polecam ten projekt.


« Poprzednia  1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 27  Następna »

28 dni na zwrot projektu Masz 14 dni na zgłoszenie zwrotu + 14 dni na odesłanie projektu. Aby zgłosić zwrot projektu wystarczy zadzwonić. Bezpieczne zakupy w internecie!
Zwracając projekt nie ponosisz żadnych kosztów. Wyślemy do Ciebie naszego kuriera!
gwarancja najniższej ceny Gwarantujemy Państwu, że wszystkie dostępne u nas projekty domów, sprzedawane są po cenach ustalonych przez autorów. Dzięki Gwarancji Najniższej Ceny, mogą Państwo dokonać zakupu z poczuciem pewności, że sprzedawanych przez nas projektów nie kupią Państwo taniej w innych sklepach i biurach projektowych.
Jeśli znajdą Państwo taki sam projekt w niższej cenie, prosimy o zgłoszenie pod numer telefonu: 24 366 99 44
Dlaczego warto u nas kupować?

Znajdź projekt dopasowany do Twoich potrzeb! Oferujemy szeroką gamę projektów domów parterowych, z poddaszem użytkowym, domów energooszczędnych i nowoczesnych oraz wiele innych. Aby spełnić Państwa oczekiwania przygotowaliśmy szeroką bazę projektów, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie niezależnie od oczekiwań i możliwości finansowych. Możesz wybierać spośród ponad 16000 gotowych projektów domów.

Proponowane przez nas projekty domów sprzedawane są w kompletach, zawierających 4 egzemplarze, wykonane zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami.

Projekty domów, które oferujemy zostały przygotowane przez najwyższej klasy projektantów. Dzięki nowoczesnym rozwiązaniom technologicznym nasze projekty pozwolą Ci zbudować dom energooszczędny i tani w eksploatacji. Biuro projektów IGN PROJEKT zadbało, aby wszystkie gotowe projekty domów pozwalały na tanią budowę trwałych budynków o wysokiej jakości architektonicznej.

Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą.
 
 » reklama na projekty.ign.com.pl
Jak zamawiać :: Płatności :: Dostawa gratis! :: Bezpieczeństwo :: Ochrona danych
Zwroty, reklamacje :: Regulamin :: RSS :: O sklepie :: Mapa strony :: kontakt
akceptujemy płatności.pl akceptujemy płatności eCard akceptujemy płatności Visa akceptujemy płatności Mastercard akceptujemy płatności mTransfer
Rzetelna firma